Leven in Groningen

Culturele mogelijkheden in Groningen

Wadlopen

Wadlopen is het betreden van het wad bij laagwater, meer speciaal lange wandeltochten waarbij soms overgestoken wordt van of naar een Waddeneiland zonder het contact met de vaste grond te verliezen. Het vindt plaats over het wantij. Wadlopers lopen door slik, over zandplaten en over mosselbanken die deels onder water liggen. Bij een aantal tochten moeten diverse prielen en geulen worden doorwaad, waarbij het water tot de borst kan komen te staan. De moeilijkheidsgraad van de tochten is afhankelijk van het doel van de tocht, maar vooral van de weersomstandigheden. Bijvoorbeeld harde noordwestenwind stuwt het water op en bemoeilijkt het lopen.

Lees meer

Groninger Museum

Het Groninger Museum is een museum in de stad Groningen en een van de topattracties van de provincie met een bezoekersaantal van circa 200.000 bezoekers per jaar.

Lees meer

Leven in Groningen

Kromme Elleboog

De Kromme Elleboog bestaat uit de Grote en de Klein Kromme Elleboog. De Grote Kromme Elleboog begint op de hoek van de Stoeldraaierstraat/ Zwanestraat en loopt over in de Kleine Kromme Elleboog die in de Oude Kijk in 't Jatstraat eindigt. De straat bevat verschillende hele leuke, exclusieve winkels en restaurants.

Noorder plantsoen

Het Noorderplantsoen is een park in de wijk Centrum van de Nederlandse stad Groningen, omsloten door de Oranjewijk, Noorderplantsoenbuurt en Hortusbuurt. Het park ligt op de plaats waar in de 17e eeuw de verdedigingswallen van de stad werden gebouwd en is geopend in 1880. De grachten zijn vervangen door vier vijvers en op de plaats waar de wallen stonden, ligt nu een park in Engelse stijl met hoogteverschillen. Het Noorderplantsoen is in 1971 in zijn geheel aangewezen als rijksmonument. Ook het paviljoen en de muziekkoepel worden beschermd als rijksmonument.

Internationale scholen

ISG

De internationale school Groningen serveert de behoeften van de internationale gemeenschap in het noorden van nederland. In de buurt van de stad Groningen ligt de school gemakkelijk bereikbaar over de weg en het openbaar vervoer. Door de International Baccalaureate Organization de school biedt hoogwaardige engelse taal onderwijs in een aangename, veilige en stimulerende omgeving voor studenten van 11 tot 18 jaar.

Lees meer

GSV in Helpman

Wij zijn een basisschool met een sterke internationale identiteit. Die klinkt door in alles wat we doen. We zijn er namelijk van overtuigd dat uw kinderen vanaf hun geboorte wereldburger zijn. Ze groeien op in een internationale samenleving, die voortdurend en razendsnel verandert. Om de kinderen daarop voor te bereiden, geven we grensverleggend onderwijs. Ons streven is, dat de leerlingen het maximale uit zichzelf en anderen halen. We willen ook dat iedereen zich een deel van het geheel voelt. Iedereen heeft een andere achtergrond, maar iedereen hoort erbij. We geven ons onderwijs op drie verschillende afdelingen, die veel van elkaar leren en met elkaar delen: de afdeling tweetalig primair onderwijs (TPO), de Internationale Afdeling en de afdeling voor hoogbegaafden Abel Tasman.

Lees meer

International Welcome Center North

International Welcome Centre North

Het International Welcome Center North (IWCN) is een one-stop shop voor internationale mensen in Groningen, Friesland en Drenthe. Wij bieden diensten op drie gebieden: overheidsformaliteiten (verblijfsvergunningen en gemeentelijke registratie); informatie (praktische informatie en verwijzingen naar betrouwbare dienstverleners); en evenementen (kans om te beginnen met het bouwen van een sociaal en / of bedrijfsnetwerk tijdens evenementen). Dit alles gebeurt op één plaats, en we zijn vijf dagen per week geopend van 10:00 tot 17:00 ( lees meer ).

Lees meer